Ден на отворените врати в Дома за стари хора „Д-р Стефан Смядовски“

Домът за стари хора в Шумен организира на 28 февруари от 10.00 до 12.00 часа ден на отворените врати по повод 145 години от рождението на д-р Стефан Смядовски, създател и патрон на Дома. Посетителите и гостите ще имат възможност да разгледат новата база и да се запознаят с условията и услугите, които се предлагат на възрастните хора.

В 10.00 часа Домът за стари хора ще отвори вратите си за всички, които желаят да разгледат отблизо новата сграда, да видят къде и как живеят потребителите, къде прекарват свободното си време, както и какви възможности и услуги им се предоставят.

В 10.30 часа започва тържеството по случай 145-годишнината от рождението на д-р Стефан Смядовски. По време на събитието присъстващите ще бъдат запознати с живота и делото на д-р Смядовски, ще бъде показан и филм за историята на Дома и предлаганите услуги на хората от третата възраст.

След това в 11.00 часа танцьори и певци от ансамбъла за народни песни и танци „Мадара“ ще гостуват в Дома и ще поздравят възрастните хора, персонала и гостите на социалното заведение. Програмата завършва в 11.30 часа, когато потребителите ще дарят присъстващите с ръчно изработени от тях мартеници.