Готови са списъците за ваксиниране на учители и възрастни хора от домовете

69 души от персонала в детските градини на община Шумен от близо 500 работещи в тази сфера са заявили желание да бъдат ваксинирани. Информацията е подадена към отдел „Образование, наука и развитие“ в общината.

Още  343-ма педагози от училищата на територията на общината също са поискали да бъдат ваксинирани. Това показват данните, събрани от Регионалното управление на образованието в Шумен. Заявленията се подават лично от педагозите, а информацията се предоставя на Регионалната здравна инспекция.

До края на днешния ден ще стане ясно дали има желаещи за ваксиниране и от непедагогическия персонал в училищата, съобщиха от РУО.

Списъците за ваксиниране на персонала и потребителите от Дома за стари хора „Д-р Ст. Смядовски“ и Дома за лица с умствена изостаналост в Лозево са подадени към РЗИ още в началото на тази седмица. Общият брой на желаещите от двете социални заведения да се ваксинират е 172-ма души – 60 възрастни от старческия дом и 18 души персонал, както и 82-ма мъже от дома в Лозево и още 14 души от персонала там.

Skip to content