Иван Иванов е спортист на годината в Шумен

Световният шампион по муай тай Иван Иванов от СК „Шуменска крепост“ е спортист №1 на Шумен за 2019 г. Галин Методиев бе избран за треньор на годината, а женският хандбален тим на Шумен, който през изминалия сезон стана вицешампион на България, бе отличен като отбор на 2019-та. На церемонията по награждаване на най-добрите спортисти и треньори признание за положения труд през годината и поздравления за успехите им получиха и най-малките състезатели на шуменските клубове.

Кметът Любомир Христов, заместник-кметът Найден Косев, председателят на Общинския съвет Красимир Минчев, председателят на постоянната комисия по младежта и спорта в Общинския съвет д-р Янаки Янакиев и експертът по младежки дейности и спорт в общината Даниел Даулов наградиха спортистите от Топ 10, отбора и треньора на годината.

Участниците в гласуването отредиха второто място за Християн Тотев – СК „Шуменска крепост“, третото – на Виктор Иванов от СК ММА „Шумен“. При подреждането в Топ 10 следват имената на Цветан Урумов от СК „Киокушин“, Никола Карастоянов от СК „Киокушин-Шумен“, Иван Росенов Иванов от СК „Киокушин“, Вичко Николов от Фехтовална академия „Волов“, Здравко Димитров от СК ММА „Шумен“, Георги Атанасов от СК „Шуменска крепост“, Ирене Иванова от Хандбален клуб „Шумен-98“.

На церемонията тази вечер кметът Любомир Христов поздрави спортистите за постигнатите високи резултати. „Тази година беше много силна за нашия спорт, тя донесе на Шумен световни и европейски титли, много отличия. Благодаря на спортистите и на техните треньори за всичко, което правят за спорта. Зная колко труд и постоянство са необходими, за да се постигнат високи резултати. Сигурен съм, че Ви очакват още по-големи победи. Община Шумен все още ви е длъжник, но виждате, че полагаме усилия“, каза Любомир Христов. Той пожела още една успешна нова година за спорта в Шумен. Поздрави и всички бивши спортисти, които са помогнали за популяризиране на спорта и града ни с успехите си в миналото, защото именно те вдъхновяват по-младите да поемат по пътя им.

Главният редактор на “Шуменска заря” Пламен Георгиев връчи традиционните награди на вестника, които тази година са четири. Освен наградата „Приемственост“, която бе връчена на старши треньорката на женския хандбален отбор Десислава Илиева, отличия получиха и шуменци, които прославят града и страната в чужбина. Призове бяха връчени на Елина Златева, която играе в колежанското волейболно първенство на САЩ, на почетния гражданин на Шумен Румен Христов, който освен победител в олимпиадите по информатика е и маратонец, и на футболния вратар Димитър Евтимов, който играе в английската лига.

Община Шумен отличи сдружението „Сияйна зора“ за приноса му в спорта за хора с увреждания и в неравностойно положение. Лекоатлетката Каролина Николова бе наградена за спортното си дълголетие, а дамите от клуб “Здраве” – за високия си спортен дух.