Кметът Любомир Христов награди победителите в конкурса за детска рисунка

Кметът на община Шумен Любомир Христов поздрави победителите в конкурса за детска рисунка, посветена на Коледа и Нова година. Той благодари на участниците за тяхната активност и ги покани да се включат отново през следващата година.

Вашите красиви рисунки  достигат до толкова много хора с най-топли пожелания, каза при награждаването кметът Христов. „Тази година получихме близо 400 рисунки. Интересът към конкурса продължава да е много голям. Имаме изпратени творби също от Хитрино, Нови пазар и Попово“, припомни кметът. Заедно с отличените деца и ученици на тържеството присъстваха родители, учители и ръководители на школи по изобразително изкуство.

Отличените с първа награда рисунки в трите възрастови групи ще бъдат отпечатани като коледни поздравителни картички от името на кмета Любомир Христов. По време на награждаването победителите получиха ваучери за книги и коледни торбички с лакомства.

Най-добрите девет творби, избрани от журито, и още 50 рисунки са подредени в изложба във фоайето на втория етаж в сградата на Община Шумен.