Кметът Любомир Христов поздрави 100-годишната баба Тона

Любомир Христов поздрави баба Тона Събева от Шумен, която днес, на 5 септември, навърши 100 години. Кметът беше гост на мило семейно тържество в нейния дом, в двора под лозницата. Той подари красив букет на възрастната жена, 100 лева и плакет от името на общината с пожелание за здраве и дълго да радва с добротата си своите близки.

„Сигурен съм, че сте щастлива с децата, внуците и правнуците, с приятели и съседи, с тяхната любов, уважение и подкрепа. Дай боже всекиму такова щастие,“  с тези думи кметът се обърна към баба Тона. Той й честити юбилея и й пожела да съхрани своя дух, за да има много такива мигове заедно с тях и занапред.

Дъщеря й Марийка, внуците, зетьовете и правнуците на столетничката споделиха, че се гордеят с баба Тона. „Винаги е била благ, работлив, изключително скромен и отдаден на семейството човек. Ще я запомним с песните, с които ни е отгледала. Цял живот е работила на полето, но когато се върнеше у дома, песента й се чуваше във всяко кътче на къщата“, казва внучката й Галя Радева.

Баба Тона благодари за жеста и гостуването на кмета на Шумен. Тя му пожела  здраве и да достигне нейната възраст.

Skip to content