Кметът Любомир Христов поздрави младите огнеборци от 9-то ОУ „Панайот Волов“

Кметът на община Шумен Любомир Христов се срещна днес с учениците от 9-то ОУ „Панайот Волов“ в кв. „Дивдядово“, които спечелиха републиканското състезание на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец“. Любомир Христов поздрави младите огнеборци и техните ръководители за успеха и им благодари, че с представянето си прославят името на Шумен и България. Той им пожела, когато завършат средното си образование, да изберат професията на пожарникаря. „Това е една много достойна и хуманна професия, защото тези, които я упражняват, спасяват човешки животи, спасяват имуществото на хората, помагат на пострадали. За нея се изисква изключително добра физическа подготовка, а сега разбирам, че вие тренирате усърдно и ще ви бъде лесно да продължите.“

Възпитаниците на ОУ „Панайот Волов“ завоюваха купата в комплексното класиране на надпреварата, както и станаха първенци в дисциплината „бойно разгръщане на състезателна пътека“. Успехът на учениците е и чудесен подарък в навечерието на 170-тата годишнина на училището в кв. „Дивдядово“, развълнувано сподели директорът на училището Стефан Баев. В двата състезателни дни шуменските ученици показаха завиден спортен дух, много добри технически умения и заслужено победиха в конкуренция от 28 отряда от цялата страна. Благодарение на успеха младите огнеборци си осигуриха участие на европейското първенство за младежи, което ще се проведе догодина.

Във връзка с подготовката за европейското кметът предложи общината да осигури на отбора едноседмичен лагер във вила „Пазачница“, която се намира на територията на Природен парк „Шуменско плато“.