Кметът Любомир Христов призова за стриктно спазване на мерките за безопасност по време на предстоящите великденски празници

Кметът Любомир Христов и заместник-кметът по социална политика и здравеопазване д-р Светлана Маркова се срещнаха днес с архиерейския наместник отец Димитър от храма „Свето Възнесение Господне“ и отец Красимир Капитанов от „Свети Три Светители“ в Шумен по повод предстоящите празници на Цветница и Великден. В разговора с представителите на църквата двамата обърнаха внимание върху спазването на мерките за безопасност, тъй като се очаква повече хора да влязат в храмовете през следващите дни. Те отново напомниха, че е необходимо да се спазва дистанция, да се носят маски, да има поставени дезинфектанти на входовете, да се извършва по-често проветряване на помещенията, да бъдат обособени коридори за вход и изход.

„Ще осигурим дежурства на общински инспектори, които да следят за спазването на реда и пропускателния режим, за да се избегне струпването на посетители. Нека заедно, ние като общинско ръководство, и вие като църковно настоятелство да си партнираме при прилагането и спазването на мерките за безопасност в църковните храмове.“, призова Христов.

Органите на реда също ще осъществяват контрол. По-рано в общинската администрация беше проведена среща също и с представители на ОД на МВР с искане за засилено полицейско присъствие около храмовете.

Кметът Любомир Христов поздрави шуменци по повод Цветница и предстоящите великденските празници и отново призовава гражданите да бъдат отговорни при спазването на наложените мерки, за да опазим живота и здравето на хората.

Skip to content