Любомир Христов разговаря със студенти от Националното представителство на студентските съвети

Днес кметът на община Шумен Любомир Христов прие в кабинета си студенти от Националното представителство на студентските съвети в Република България. По време на срещата той запозна студентите с приоритетите на управлението на неговия екип.  В разговорите с младите хора кметът акцентира върху работата на общината за създаване на условия за икономическото развитие на града, което да направи Шумен привлекателен за професионалната реализация на младите хора.

“Вие сте хората, които ще управлявате България и бих се радвал, ако още отсега показвате по-активно отношение и желание да работим заедно, да си помагаме и да решаваме съвместно проблемите. А такива има много – като се започне от условията за живот и кариерното развитие и се стигне до качеството на образованието“, каза кметът.

Студентите, които са в Шумен за провеждане на Общо събрание на Националното представителство, споделиха, че една от темите, които ще обсъждат по време на заседанията през следващите три дни, е Законът за висшето образование и промените в него с оглед повишаване на качеството. Според тях увеличените средства в тази сфера трябва да се инвестират по най-ефективния начин, койтонаистина да доведе  по-добро качество на висшето образование у нас.

В рамките на три дни Шуменският университет „Епископ Константин Преславски“ ще бъде домакин на Общо събрание на Националното представителство на студентските съвети в Република България. В него ще се включат представители на студентските съвети от 30 университета у нас. Форумът ще бъде открит днес със среща-дискусия с министъра на образованието и науката Красимир Вълчев.