Кметът на Шумен връчи печата на ОИК

Кметът на Шумен Любомир Христов връчи печата на Общинската избирателна комисия, която днес проведе първото си заседание под председателството на Василина Кънчева. Той пожела успешна и ползотворна работа на членовете на комисията и коментира, че общината се е постарала да създаде добри условия, за да премине тяхната дейност в спокойна и сигурна обстановка.

Общинската избирателна комисия ще заседава в зала 304 на общината. Първото решение бе свързано със специфично маркиране /нараняване/ на печатите с цел защита. За това ще бъде съставен протокол. ОИК трябва да определи и общодостъпно място за обявяване на решенията си. Те ще бъдат публикувани и на интернет страницата на комисията, уточни Кънчева. Ще бъде създадена и работна група от експерт и технически сътрудници, които да подпомагат нейната дейност. Предстои да се вземе и решение за график за дежурства и за работното време.

13 души е съставът на Общинската избирателна комисия за изборите на 27 октомври. Председател – Василина Кънчева и двама заместници – Валентина Йорданова и Севдалина Герджикова. Секретар е Дениз Джелял. Членове на комисията са Виолета Вълчева, Десислава Капитанова, Дилян Нанев, Иван Найденов, Илиян Недев, Марин Зяпков, Мария  Василева, Стойко Георгиев и Тодор Тодоров.

Skip to content