Лятна сцена на открито в парк „Студентски“

На откритата сцена, разположена в парк „Студентски“ ще се провеждат различни културни събития през лятото в града. Тя е изградена от Община Шумен и е с капацитет от 250 седящи места. Там могат да се организират концерти и събития, както от местни състави, така и от външни продукции. В програмата с културни прояви на открито през следващите дни предстоят два концерта със свободен вход за публиката, организирани със съдействието на общината.

Тази събота, 20 юни, от 20.00 часа Градският духов оркестър „Михаил Биков“ с диригент Христо Атанасов кани шуменци на празничния си концерт в парк „Студентски“. Спектакълът е посветен на 50 години от създаването на оркестъра. В програмата шуменските музиканти ще изсвирят различни популярни произведения. Събитието се организира от Община Шумен и НЧ „Стилиян Чилингиров-1963“.

На 2 юли, четвъртък, от 20.00 часа ще се състои и вторият концерт в парка. На откритата лятна сцена Ансамбълът за народни песни и танци „Шумен“ ще представи спектакъла „Фолклорно веселие“.

Skip to content