Любомир Христов награди малките художници

Кметът награди победителите в конкурса за детска рисунка, посветен на Коледа и Нова година. Любомир Христов благодари на децата и учениците, които се включиха в него, както и на учителите и родителите, които са ги насърчили.

„Всяка година по това време вашите рисунки украсяват фоайето на втория етаж и създават истински празнично настроение. Благодаря ви за красивите творби. На вас и на вашите семейства пожелавам здраве и весели коледни и новогодишни празници,“ каза Христов. Той сподели пред гостите и участниците, че всяка година в общината се получават стотици рисунки, а журито от шуменски художници е затруднено в избора, защото освен много на брой творбите са и много добри.

Отличените с първа награда рисунки в трите възрастови групи ще бъдат отпечатани като коледни поздравителни картички от името на кмета Любомир Христов. По време на награждаването победителите получиха ваучери за книги и коледни торбички с лакомства. Най-добрите девет творби, избрани от журито, и още 50 рисунки са подредени на изложбата във фоайето на втория етаж в сградата на общината.

Географията на участниците в конкурса се разширява и през тази година бяха получени детски рисунки от Лом, Горна Оряховица, Сунгурларе, Стралджа и от село Стоян Михайловски, община Нови пазар.