Любомир Христов: Вие направихте най-големия подарък на Шумен за празника на града

Кметът Любомир Христов поздрави момичетата от спортен клуб „Ритмик“, които спечелиха няколко призови отличия на XI мажоретен фестивал „Мадарски конник“, и момчетата от отбора по баскетбол на ППМГ „Нанчо Попович“, който спечели титлата за юноши на финалите на националните ученически игри за 11 и 12 клас в Шумен.

Той ги посрещна в зала 203 на общината и призна, че не може да остане безразличен към техните успехи. „Обичам спорта и знам, че сме му длъжници. Бил съм спортист и сега често съм в залата. Радвам се, когато нашите момчета и момичета се представят успешно и печелят състезания. Стремежът ми е да създадем по-добри условия за младите хора в нашия град да спортуват. Надявам се, че го виждате и оценявате, за разлика от други, които не намират смисъл в построяването на новата зала, например.“

По време на срещата кметът лично поздрави Виктор Серафимов, който получи приза „Най-добър играч“ на ученическите финали по баскетбол. Той обясни, че екипът ще продължи да работи за развитието на спорта и по обновяването на спортните бази. „Зная, че без спорта и без младите хора като вас градът ни ще загуби много от своето очарование. Сега на дневен ред е ремонтът на зала „Плиска“ и съм сигурен, че ще намерим средства да го продължим,“ каза още Христов.

Младежите също благодариха за съдействието от страна общината, която ги подкрепя за участието им в състезания и за по-добрите условия, които създава за тях.. По думите на Валентин Савчев, директор на Ученическата спортна школа „Хан Крум“, Шумен е сред общините, които дават най-много средства за развитието на детско-юношеския спорт и призова да се спре със спекулациите около новата зала.

Нови екипи за баскетболистите и аксесоари за тренировките на мажоретките ще закупи общината като награда за постигнатите успехи, обеща кметът.