Майстори на графити рисуваха в Шумен

Историята на шуменския край привлече 18 от най-добрите български графити артисти в града през почивните дни. Те превърнаха  подпорната стена от южната страна на Томбул джамия и още няколко места в града в живи картини. Преславското златно съкровище, фигурата на Борис Първи Покръстител от Мемориалния комплекс “Създатели на българската държава”,  жена от тракийско племе, пренесен в образа на българка с народна носия, изображение на владетел и детско лице, конник, който напомня глобалния символ на България в Мадара, Тодор Колев – това са само част от изображенията, които майсторите на спрея подариха на шуменци.

Проектът се финансира и осъществи благодарение на най-голямата социално отговорна инициатива на Лидл България „Ти и Lidl за по-добър живот“, в партньорство с Фондация „Работилница за граждански инициативи“ и Български дарителски форум.

„Историята на Шумен в графити“ е част от второто издание на фестивала „Шумен и Буден“, организиран от Общинския младежки съвет с подкрепата на Община Шумен.

 

 

 

Skip to content