Медиците от инфекциозното отделение на болницата с отличие „Заслужил медицински колектив“

Инфекциозното отделение при МБАЛ – Шумен АД с ръководител д-р Албена Костова е тазгодишният носител на отличието „Заслужил медицински колектив на община Шумен”. Решението беше гласувано единодушно на днешната сесия на Общинския съвет в Шумен и по призива на общинския съветник д-р Ивайло Петров, председател на ПК „Здравеопазване и социална политика“, беше посрещнато на крака и с аплодисменти в знак на уважение и признание от всички присъстващи в залата.

В мотивите към предложението се посочва, че отличието се връчва за  безпрецедентното себеотдаване при диагностиката, лечението, проследяването, обгрижването и денонощния ангажимент към болните с Корона болестта. Наградата е израз и на оценката за високия професионализъм, смелост и себеотрицание на медиците в грижите към болния пациент. Пренебрегвайки огромната опасност за собственото си здраве те влагат всички свои знания и професионални умения за опазване на човешкия живот.

С тези свои действия и достойното си поведение колективът на отделението допринася за повишаване авторитета на лекарската професия и са заслужили уважението на обществото и своите колеги, се казва още в предложението.

Отличието включва статуетка с лика на светеца Св. Иван Рилски и диплом. Вписва се в почетната книга на община Шумен.

Skip to content