Международен фестивал на популярната песен „Есенни шуменски вечери“

Осмото издание на Международния фестивал на популярната песен „Есенни шуменски вечери“ ще се проведе тази събота и неделя, 3 и 4 октомври. Официалното откриване е в събота, от 11.00 часа, в градинката пред НЧ „Добри Войников-1856“.

В музикалния форум ще вземат участие индивидуални и групови изпълнители от Шумен, Варна, Велико Търново, Сливен, Сунгурларе, Кнежа и Симеоновград. Заедно с участниците на шуменска сцена ще се изяви и дует от Украйна.

Фестивалът е с конкурсен характер, като изпълнителите ще се състезават в три категории: съвременна забавна музика, популярни градски песни и авторска музика. За първи път тази година журито с председател Хайгашод Агасян ще връчи и специална награда – за изпълнение на българска песен.

В събота, 3 октомври, от 18.00 часа в концертната зала на читалището като част от програмата на фестивала ще се състои юбилеен моноспектакъл на известния български поет Недялко Йорданов по случай неговата 80-годишнина. В него ще вземе участие и Хайгашод Агасян.

Закриването на форума и награждаването на победителите е в неделя, 4 октомври, от 11.00 часа.

Международният празник на популярната песен се организира ежегодно от Община Шумен и НЧ „Добри Войников-1856“ и е под патронажа на кмета Любомир Христов.

Пълната програма на фестивала е качена на сайта на НЧ „Добри Войников-1856“ в секция „Новини“.

Skip to content