Над 150 изпълнители идват в Шумен за фестивала „Есенни шуменски вечери“

Над 150 участници от България, Русия и Украйна ще се включат в тазгодишното шесто издание на Международния фестивал за популярна песен „Есенни шуменски вечери“. Официалното откриване ще се състои на 28 септември,петък, от 17.00 часа в градинката пред НЧ „Добри Войников-1856“.

По традиция фестивалът се провежда в рамките на три дни, в които участниците от различните категории показват таланта си пред компетентно жури. За четвърта поредна година Хайгашод Агасян е председател на журито, а членове са Димитър Христов (поет) и Николай Тодоров (ръководител на Вокална формация „Малка серенада“).

Първият панел от конкурсната програма започва веднага след откриването в 17.30 часа в голямата зала на читалището и ще продължи до 18.30 часа.
В 19.00 часа, на откритата сцена ще започне рок концертът на шуменските групи Lost Sensation, Out Of Tune, Ignore The Hate, The Lefties и Chaplin’s Dream.

Фестивалът ще продължи с прослушвания на участниците през следващите два дни.
В събота прослушванията са от 13.00 до 17.00 часа, а в неделя от 10.30 до 11.30 часа. Награждаването на участниците ще бъде в неделя от 12.30 часа, а лауреатите ще получат плакети, грамоти и парични награди. Входът за прослушванията, рок концерта и церемонията по награждаването е свободен.

Международният фестивал „Есенни шуменски вечери“ се организира от Община Шумен и НЧ ”Добри Войников-1856” със съдействието на Министерство на културата.