Направиха първа копка на нов търговски център

На специална церемония днес бе даден стартът на строителството на новия търговски център в Шумен, който се намира на терена до хипермаркет „Практикер“. Символична първа копка на строежа бе направена от кмета Любомир Христов и Тодор Белчев, председател на съвета на директорите на „Видеолукс Холдинг“. Преди това бе отслужен и водосвет от архиерейския наместник отец Димитър от храма „Свето Възнесение Господне“.

В първия етап строителството на търговския център ще обхване 3000 кв. м. чиста търговска площ, без складове и други помещения. В него ще бъдат разположени три магазина, като се очаква обектът да е готов през есента. За втория етап има подготвен проект за още три магазина, които ще бъдат изградени до първата сграда. И двете сгради ще бъдат едноетажни, а отварянето на обектите ще зависи от готовността на наемателите.

Любомир Христов отбеляза, че това е втора инвестиция в рамките на две години от страна на ръководството на Практикер. „Благодаря за това, което направихте в тази част на града. Шуменци може би си спомнят, че тук преди беше като сметище, а сега мястото се обособява като голяма търговска зона. Вярвам в търговския нюх на г-н Белчев за това, че Шумен се развива и върви по правилния път“, коментира кметът при старта на строежа.

„Радостен съм, че отново съм в Шумен. След успешната инвестиция с „Практикер“ решихме да развием района с още магазини, които да бъдат в помощ на града и региона“, каза председателят на съвета на директорите на „Видеолукс Холдинг“ Тодор Белчев.

„Поемаме ангажимента да работим коректно с всички колеги в града и да им дадем възможност да участват в този проект. Благодаря на г-н Белчев, че за пореден път ни се довери. Надявам се да постигнем това, което вие искате навреме, качествено и в срок“, заяви управителят на фирмата изпълнител Жельо Добрев.

В новия търговски център на бул. „Симеон Велики“ №37 ще има магазини за детска, дамска и мъжка мода на марката LC Waikiki, за спортни облекла и екипировка Sport Vision и за козметика и парфюмерия на веригата DM. Инвеститор на проекта и собственик на терена е веригата за дома и градината „Практикер“. Изпълнител е фирма „Автострой“ ООД.