Няма сериозни щети, нанесени от силния вятър в Шумен

Бурният вятър в Шумен събори дървета и изпочупи клони на различни места в града и общината. На денонощния телефон в местната администрация са получени сигнали за паднали дървета по панорамния път от пожарната към паметника „Създатели на българската държава“ и в района на Гроба на курсистите. Силният вятър е изкоренил два бора в парка до сградата на общината. Граждани подават сигнали, че изтръгнати и изпочупени дървета има и в районите на квартал „Херсон“, на бул. „Ришки проход“, по пътя от село Царев брод към Коньовец, както и на други места.

Работници от ОП „Паркове и обредна дейност“ разчистват уличните платна и пътищата от падналите дървета и клони.

Подаден е сигнал и за паднал стълб на уличното осветление по ул. „Северна“ в Шумен.  Към момента в общината има информация за прекъснато електричество в село Панайот Волово и екипи на Електроразпределение Север АД отстраняват повредата.

От близо 14 часа на територията на общината духа силен вятър с пориви от 80 км/ч., съобщават от Хидрометеорологичната обсерватория в Шумен. Рано сутринта температурата беше – 4 градуса.

Основните улици и булеварди, както и малките улички в града се обработват срещу заледяване. Почистват се пешеходните зони и тротоарите. Въпреки това от общинската администрация призовават гражданите да бъдат внимателни.

Няма затворени за движение пътища от общинската пътна мрежа.

Skip to content