Областният информационен център награди победителите в конкурса „Имам бизнес идея!“

„Термос с помпа за пречистване на вода“ е бизнес идеята, с която ученици на 16 и 17 години от СУ „Сава Доброплодни“ спечелиха първото място в област Шумен в Националния онлайн конкурс „Имам бизнес идея!“. Той е организиран от мрежата на 27-те Областни информационни центрове в страната.

Голямата награда за победителите Денислав Ангелов, Андрей Димитров и Сали Мехмед Ниази е посещение в София Тех Парк на 1 юни. Те получиха и спийкъри, които са осигурени от централния информационен и координационен офис при администрацията на Министерския съвет. Тонколонки бяха раздадени и на останалите 16 участници от област Шумен за изработените от тях 12 видеа. Възможност да посети София Тех Парк на 1 юни ще има и още една участничка от Шумен – Ивана Великова. Тя е съавтор заедно с Пресиян Дончев в класирания на второ място видеоклип, визуализиращ идеята: „Фирма за промотиране на продукти“. Двамата също са възпитаници на СУ „Сава Доброплодни“.

„Шумен е сред областите в страната с най-много участници и видеоклипове“, отбеляза при награждаването Галина Минчева, управител на Областния информационен център в Шумен. Тя поздрави всички ученици и благодари на техните учители за това, че са ги насърчили да се включат в конкурса. Награди и благодарствени грамоти получиха и директорите на седем училища от областта, които са били най-активни в конкурса. Това са СУ „Сава Доброплодни“, които взеха първите две награди, СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ гр. Смядово и ПГССХТ гр. Шумен, които имаха най-много участници. Наградени бяха и директорите на ППМГ „Нанчо Попович“, ПЕГ „Н.Й.Вапцаров“, Професионалната гимназия по икономика и СУ „Д-р Петър Берон“ с. Хитрино.