Онлайн излъчване на концертната програма на хоровите празници

ХХVI Международни детско-юношески хорови празници „Добри Войников“ в Шумен ще се проведат онлайн поради пандемията от COVID-19.

За събитието са подготвени два филм-концерта, които представят участниците в тазгодишното издание на фестивала заедно с техните изпълнения. Те ще бъдат излъчени в две поредни вечери на 8 и 9 април (четвъртък и петък) от 19.00 часа на LED-стена, монтирана над грифоните пред Драматично-кукления театър „Васил Друмев“. Концертите ще бъдат качени в YouTube канала на Община Шумен и могат да се гледат онлайн тук:

Първа концертна вечер – 8.04. 2021

https://www.youtube.com/watch?v=URxz-DhTN5c

Втора концертна вечер – 9.04. 2021   

https://www.youtube.com/watch?v=yHLkDUg2i08

Двата линка в YouTube канала на Община Шумен ще бъдат активни в дните на премиерата на филма на 8 и 9 април от 19.00 часа.

Макар че няма да има официално откриване на живо, ще бъде спазена традицията и на фасадата на театъра ще бъдат поставени знамената на всички държави, които имат участници във фестивала.

Общо 29 са хоровете, които тази година се включиха в Международните детско-юношески хорови празници в Шумен. 17 от тях са от България, 12 са колективите от чужбина (Германия, Австрия, САЩ, Сърбия, Израел, Румъния, Русия, Испания и Украйна). 26-тото издание на фестивала е с рекорден брой участници, тъй като се провежда във виртуалното пространство и не е свързано с пътуване и разходи.

Skip to content