Осем фотографи ще участват в пленера „Шумен – познат и непознат“

Избрани са участниците, които ще се включат в Националния пленер по фотография „Шумен – познат и непознат“. Тази година всички фотографи са от Шумен – Злати Димитров, Иван Иванов, Вихрен Маджаров, Александър Косев, Стефан Стефанов, Светлана Борисова, Мария Касчиева и Полина Караджова.

Символично откриване на пленера ще се състои днес (11 август) от 18.00 часа в къща „Д-р Верби“ във Възрожденския комплекс в града.

Заради епидемичната обстановка в страната тазгодишното издание на пленера ще се проведе в по-необичаен формат. Считано от днес, 11 август, участниците ще разполагат с един месец, за да заснемат свои кадри от различни места в Шумен и околността. След това те трябва да изпратят до 10 снимки, направени по време на пленера, на имейл адрес photo5.6@mail.bg в срок до 20 септември.

Фотографският пленер няма определена тематична или жанрова насоченост. Участниците имат възможност да запечатат в обективите си емоционални мигове от живота в града, познати и непознати места, улици и хора, за да реализират творческите си идеи.

След приключване на пленера най-добрите кадри ще бъдат показани в изложба.

Skip to content