„Помогни сега“ събира средства за изграждане на PCR-лаборатория в МБАЛ – Шумен

Дарителската кампания за събиране на средства за ограничаване на разпространението на COVID-19 на територията на община Шумен продължава. Бизнесмените Красен и Жечко Кюркчиеви, собственици на фирмите „Фикосота“ и „Теси“ и първи дарители на „Помогни сега“, преведоха още 50 000 лева по сметката на кампанията.

По думите на д-р Димитър Костов, директор на МБАЛ-Шумен, целта е да се съберат средства за изграждане на собствена лаборатория за PCR тестове, която ще даде възможност за по-бърза реакция по отношение както на пациентите, така и на персонала в болницата.

„Сега тестовете се правят в други градове и резултатите пристигат след ден и половина – два. През това време пациентът има контакти и рискът да зарази и други хора е голям. Ако направим собствена лаборатория, резултатите ще бъдат готови до два часа и ще имаме възможност за по-бърза диагностика“, каза още директорът на болницата.

Във връзка с усложняване на епидемичната обстановка и увеличаване на броя на заразените с COVID-19 от Община Шумен, Стопанската камара и ръководството на МБАЛ – Шумен отново призовават гражданите и бизнеса да се включат в дарителската кампания.

Припомняме, че номерът на банковата сметка е:

Уникредит Булбанк, Шумен                         

IBAN: BG24UNCR70001523957520, BIC: UNCRBGSF

Титуляр: Сдружение “Стопанска камара – Шумен”

 

 

Skip to content