Представиха идейния проект за новия стадион „Панайот Волов“

Градският стадион „Панайот Волов“ в Шумен ще бъде изцяло обновен предвижда идейният проект за реконструкция на съоръжението. Той беше представен днес в сесийната зала на общината пред общинското ръководство, представители на спортните клубове, на бизнеса и журналисти. Проектът е дело на архитектурното студио „Атек-ВД“, което проектира и многофункционалата зала „Арена Шумен“. Новият стадион ще бъде с капацитет от 12 870 места, а финансирането ще бъде осигурено от държавния бюджет.

Имам уверението и обещанието на на министър-председателя Бойко Борисов, че средства ще бъдат осигурени от Министерския съвет, единствено за подновяването на терена е възможно да бъде отпуснато финансиране от Българския футболен съюз, съобщи кметът Любомир Христов.

По думите на архитект Калоян Колев от студио „Атек“ източната и западната трибуна на съоръжението ще бъдат съборени и изградени отново, тъй като са в окаяно състояние. Северната трибуна също е в лошо състояние и ще бъде основно ремонтирана, обясни Колев.

От юг се предвижда да има обслужваща сграда с търговски помещения. От изток на мястото на колодрума ще се обособи наземен паркинг. Теренът на стадиона също ще бъде обновен, както и пистата по лека атлетика. Ще бъдат изградени тренировъчна зала и пешеходен надлез – пасарелка за по-голямо удобство на гражданите.