Регионалната библиотека със зимно работно време

От 1 декември Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров” ще работи със зимно работно време: от 9:00 до 17:30 ч. в работните дни от понеделник до петък и от 9:00 до 17:00 ч. в съботните дни.

Библиотеката няма да работи с читатели в дните от 24 декември до 3 януари, включително. Първият работен ден през новата 2022 г. е 4 януари.

Във връзка със Заповед №РД-01-973/26.11.2021 г. на министъра на здравеопазването за въвеждане на временни противоепидемични мерки, считано от 1 декември 2021 г., посещението в библиотеката и ползването на нейните услуги на място ще е възможно единствено за читателите, притежаващи валиден документ за ваксинация или преболедуване на COVID-19. Допуснатите в библиотечната сграда, както досега, трябва да са със защитна маска за лице и да спазват необходимата дистанция. Задължителна остава дезинфекцията на ръцете и обувките на входовете на библиотеката.

В усложнената епидемична обстановка от шуменската библиотека напомнят на своите читатели за възможността безопасно и в удобен за тях момент да заемат и връщат книги, като ползват монтирания на централния й вход библиомат. Желаещите да заемат книги чрез библиомата могат да направят заявката си на имейл libshumen@abv.bg или на телефон 0879060070. Когато заявката е изпълнена, те ще получат чрез телефонно обаждане или sms съобщение номера на клетката, в която са заявените книги, както и кода за достъп до нея, след което ще разполагат с 24 часа да освободят клетката.

За предотвратяване на риска от пренасяне и предаване на зараза, в това число и от COVID-19, връщаната и заеманата от читателите литература се обработва в UV машина за стерилизиране и почистване на книги.

 

 

 

 

Skip to content