Шумен благодари на своите дарители

Кметът Любомир Христов благодари на представителите на фирми, сдружения и граждани, спомогнали през 2019 година да се реализират значими обществени каузи в града. На церемонията бяха връчени сертификати с плакети на 60 от дарителите. Традиционната среща се проведе в основния ресторант на Гранд хотел „Шумен“.

„Всяка година изказвам своята благодарност към всички вас – към дарителите, към хората с големите сърца. Благодарение на вас е закупена техника в болници и са спасени животи. Благодарение на вас е помогнато и на училища. Постигнати са резултати от спортисти. Добре е, че ви има. Благодаря ви от сърце от мое име и от името на всички ведомства, които са получили дарение. Благодаря и на всички, които са запазили своята анонимност, но са дарили от сърце“, каза в обръщението си към гостите кметът Любомир Христов.

На срещата присъства и д-р Лиляна Куздова, началник на отделението по неонатология в МБАЛ-Шумен. Тя благодари от свое и от името на екипа на болницата на всички дарители, с чиито средства беше закупена нова високотехнологична апаратура. Всеки детски живот е ценен и благодарение на дарителите ще продължим борбата за най-малките пациенти, каза д-р Куздова.

През тази година структурите на община Шумен са получили дарения на стойност 305 хил. лв. от близо 100 фирми и граждани.