Шумен се включва в благотворителната кампания за събиране на пластмасови капачки

Община Шумен се включва в благотворителната кампания „Аз вярвам и помагам“ за събиране на ненужни пластмасови капачки, които ще се предават за рециклиране.

От общинската администрация е изпратена покана до училищата, детските градини и извънучилищните образователни институции в града да се включат в инициативата. Специално изработени съдове за събиране на пластмасови капачки ще бъдат поставени на различни места в Шумен. Гражданите, фирмите и учрежденията, които също желаят да участват или вече имат събрани капачки, могат да ги предават в двора на дивизията (бившето военно поделение) през централния вход, където има денонощна охрана.

Събраното количество ще бъде транспортирано  и предадено на организаторите на кампанията Сдружение „Аз вярвам и помагам“ на 13 април във Варна на площада пред Катедралния храм „Св. Успение Богородично“. С получените парични средства ще бъде закупена и дарена медицинска апаратура в най-голямото отделение по неонатология в СБАГАЛ „Проф. д-р. Димитър Стаматов – Варна“ и най-голямото отделение за детска хирургия в МБАЛ „Св. Анна“ във Варна.

Skip to content