Шумен ще отбележи Международния ден на младежта

С богата програма от събития, насочени към младите хора в Шумен ще бъде отбелязан Международният ден на младежта – 12 август. Инициативите ще се проведат на различни места в града, а организатори са Община Шумен и Общинският младежки съвет. Всички събития са с вход свободен.

В 13.30 чaса и в 16.00 часа на Мемориалния комплекс „Създатели на българската държава“ под формата на беседи служители от ОП „Туризъм, публични прояви и атракции“ ще запознаят младежите с интересни факти по изграждането на монумента. В 14.30 часа в Информационния център към комплекса ще бъде прожектиран филм, който разказва за историята на паметника.

Програмата продължава с ден на отворените врати от 10.00 до 15.00 часа в Астрономическата обсерватория. В 12.00 часа ще се прожектира филм за Слънчевата система, а от 21.00 часа е предвидено наблюдение на планетата Сатурн. Осигурен е и безплатен автобусен транспорт до обсерваторията за желаещите да наблюдават планетата. Автобусът ще тръгва от сградата на общината в 20.45 часа и в 21.30 часа.

В 18.00 часа в младежката сфера, разположена в парка пред „Безистена“ ще гостуват дизайнерите Михаел Върбанов и Емил Личев. Те ще се срещнат и разговарят с младите хора за това как се създава успешен бизнес в Шумен. В 20.00 часа в парка между общината и Регионалната библиотека започва концертът на танцовите формации „Емоушън“, „Танцувалня“ и „WoW“. Гост – изпълнители ще бъдат младите певци Ивайло Иванов – Играта и Денислава Сашова – Диона.