Спортен празник и концерт за финал на кампанията „С предпазен колан на задната седалка“

С весел спортен празник и концерт за децата на Шумен и селата от общината приключи първото издание на кампанията “С предпазен колан на задната седалка”. Събитието се проведе днес в препълнената зала Арена Шумен. Ученици от дванайсет шуменски училища се включиха в състезания с велосипеди и тротинетки. Всички получиха грамоти и награди за своето участие.

Обучението на общо 3240 деца проведоха доброволци от компаниите и организациите, ангажирани с идеята за създаване на навици за безопасно пътуване в автомобила. Инициативата започна през есента на 2018 година и завърши през март тази година. Празниченото събитие днес беше подарък за всички участници в кампанията. След състезанието децата се забавляваха с песните на Део и любимката на тийнейджърите Дара.

Кметът Любомир Христов благодари на всички партньори на общината. „Сигурен съм, че кампанията е била много полезна, всички ще бъдат по-отговорни и ще спазват правилата за безопасност, когато са на пътя. Децата вече са инспектори по коланите и родителите трябва да знаят, че ще ги контролират в автомобилите,“ каза Христов преди да даде старт на състезанието.

Към присъстващите се обърна и председателят на Надзорния съвет на „Алкомет“АД, една от най-активните компании в инициативата. Животът е толкова важен, а децата са нашето бъдеще. За това се обръщам към родителите – трябва да се грижим за децата и в автомобилите, каза Фикрет Индже.

Инициативата “С предпазен колан на задната седалка” се осъществява с подкрепата на Община Шумен и със съдействието на “Херти” АД, “Алкомет” АД, “Телепол”, “Рока България”, “Теси”, “Примекс”, “Unicredit Bulbank”, “Лифтком”, “Фикосота”, “The Bakers”, “БулМаг”, “Бони”, Шуменски университет, БЧК, ОДМВР Шумен, РУО – Шумен, ШУМ.БГ, в. “Шуменска заря”, Радио Шумен, Дарик радио, shmoko.bg