Стартира деветото издание на конкурса „Иван Пейчев“

Община Шумен и Дружеството на писателите в Шумен обявяват IX Национален конкурс за лирика „Иван Пейчев“. В него могат да участват български поети с авторски поетични сборници, издадени през 2020 г. и 2021 г. Творбите се изпращат в два екземпляра на адрес: 9700, град Шумен, Община Шумен, бул. „Славянски“ №17, стая 358, за Елена Димчева и в електронен вариант на email: kultura@shumen.bg

Конкурсът е с награден фонд 3000 лв., грамота и плакет „Перо от ангел“ на скулптора Валерий Желязков. Жури, оглавявано от председателя на писателското дружество в Шумен Антонин Горчев, оценява текстовете. Членове на журито са: литературоведите проф. Михаил Неделчев и проф. Добрин Добрев, Мирела Иванова (поетеса и преводач) от Сдружението на българските писатели, литературният критик Иван Карадочев, проф. Евдокия Борисова от Шуменския университет, носителите на наградата от конкурса за 2019 и 2017 г. Кристин Димитрова и Петър Чухов, както и представител на общината – Даниела Вичева, старши експерт в отдел „Култура, младежки дейности и спорт“.

Крайният срок за изпращане на поетичните  сборници за участие в конкурса е 30 септември 2021 г.

Връчването на наградата ще се състои на 16 декември (рождената дата на Иван Пейчев) в залата на Регионалната библиотека „Стилиян Чилингиров“ – Шумен.

Skip to content