Три концерта и едно представление подарява на шуменци музейният комплекс „Панчо Владигеров“

Три концерта и едно представление с вход свободен за шуменци организира музейният комплекс „Панчо Владигеров“ в дните преди Коледа.

Днес, от 17.30 часа, в камерната зала на комплекса, шуменската пианистка Евридика Вълчева ще изнесе клавирен концерт под надслов „Славянска романтична музика”. За своята програма тя е избрала произведения от П. Владигеров, Д. Ненов, Ал. Скрябин, Фр. Шопен, М. Мусоргски, И. Падеревски, Ал. Бородин.

На 7 декември, събота, от 14.00 часа, „Приказки на Мира” ще „разкаже” пианистът Акън Арабоглу. Той ще ни пренесе във вълшебния свят на композиторите Сергей Прокофиев, Ахмед Сайгун, Франк Бридж и Модест Мусоргски.

На 18 декември от 18.00 часа, също в музеен комплекс „Панчо Владигеров”, под надслов „Заедно за Коледа” концерт ще изнесат ученици и студенти по пиано с преподавател Жанета Кацарова.

На следващия ден, 19 декември, отново в 18.00 часа ще започне „Коледни приключения” – представление за малки и големи на театралната работилница „Слънчеви усмивки” с ръководител Мая Кулева.

Skip to content