Удължава се срокът за плащане на местните данъци и такси с 5% отстъпка

До 5 май 2021 г. включително местните данъци и такси могат да бъдат платени с 5% отстъпка, информират от Община Шумен. Гражданите могат да се възползват от отстъпката, ако внесат пълния размер на своите задължения. От администрацията припомнят, че определеният срок за ползване на 5% отстъпка е 30 април, но тъй като през тази година денят е неработен заради великденските празници, той е удължен до първия работен ден от следващата седмица.

Съгласно Закона за местните данъци и такси данъкът върху недвижимите имоти, таксата за битови отпадъци и данъкът върху превозните средства се събират на две равни вноски. Първата – до 30 юни и втората – до 31 октомври. Плащанията могат да се извършат на касите в отдел „Местни данъци и такси“ или чрез ПОС терминал в сградата на общината на бул. „Славянски“ №17, както и във всички кметства на територията на община Шумен.

За улеснение и пестене на време гражданите могат да платят задълженията си и на касите на „Изипей“, „Фастпей“ и Български пощи в цялата страна, по банков път по сметката на общината в „Интернешънъл Асет Банк“ АД или чрез сайта на банката – https://www.iabank.bg/, както и по електронен път чрез „ePay“ от регистрирани клиенти на „Изипей” АД с дебитни и кредитни карти – VISA и MasterCard.

Skip to content