В памет на Лайош Кошут и унгарските революционери

Заместник-кметoвете Найден Косев и Росица Антонова заедно с директора на Унгарския културен институт и съветник в посолството на Унгария г-жа Сандра Мишкеди взеха участие в ритуала по полагане на венци и цветя пред паметника на Лайош Кошут по повод Националния празник на Унгария, който се отбелязва на 15-ти март.

В словото си Сандра Мишкеди припомни събитията от освободителната борба в Унгария и благодари за усилията, които Община Шумен полага, за да опази жив спомена за унгарските революционери. „С тържествата в България отдаваме почит пред паметта на всички унгарци, които намират убежище на българска земя“, отбеляза директорът на Унгарския културен институт и съветник в посолството на Унгария.

По-рано г-жа Сандра Мишкеди се срещна със зам.-кмета по образование и култура Найден Косев. По време на разговора двамата обсъдиха провеждането на Националния конкурс за изпълнение на унгарска и българска литература, който предстои догодина. Конкурсът се организира съвместно от Община Шумен и Унгарския културен институт в София.

 

Skip to content