Вандалска проява на детска площадка в Шумен

Вандали са потрошили част от съоръженията на новата детска площадка, изградена в междублоковото пространство на ул. „Петър Парчевич“ зад аптека „Блажеви“. Според живеещите в района посегателството е станало късно снощи. Изцяло е счупена масата на беседката за отдих. Повредени са облегалките на детските пързалки. Развити са болтове на двете люлки, което създава реална опасност от инциденти. Посегнато е и на информационната табела на площадката. Тя е отчупена и на металната стойка е останала само част от нея. Съоръженията ще бъдат възстановени за сметка на общината.

Хората, които живеят в квартала споделят, че това не е първият вандалски акт над детската площадка. По думите им група тийнейджъри редовно се събират там, употребяват алкохол и системно извършват посегателства над съоръженията. Детската площадка е една от най-новите, които общината направи преди няколко месеца. Припомняме, че Шумен заделя в бюджета си всяка година по 200 000 лв. за изграждане на нови детски площадки.

От общинската администрация се обръщат към гражданите за съдействие, когато стават свидетели на вандалско поведение, да подават сигнали на дежурния телефон в общината и да информират органите на реда.

Skip to content