Започна пленерът по живопис „Шуменско плато“

12-тият Национален пленер по живопис „Шуменско плато“ беше открит днес от зам.-кмета по образование и култура Найден Косев. Той поздрави участниците и пожела на всички творческо вдъхновение сред красивата природа на платото.

По време на пленера майсторите на четката ще имат възможността да творят сред природните и исторически забележителности на Шуменското плато. На художниците е осигурен безплатен достъп до Шуменската крепост и до Мемориалния комплекс „Създатели на българската държава“. На 7 септември са организирани посещения в НИАР „Мадара“ и в НИАР „Плиска“, които също са част от програмата на събитието.

В тазгодишното издание участват 10 художници от Шумен, Добрич, София, Благоевград и Сандански. Събитието ще завърши с изложба, която ще бъде представена на 9 септември от 11.00 часа пред сградата на общината до Информационния център.

След приключване на пленера всеки участник предоставя по една своя картина за попълване на фонда на общината. Общинската администрация ще предостави една от тези творби на Художествената галерия „Елена Карамихайлова“.

Skip to content