26 медицински специалисти от ясли, детски градини и училища помагат в борбата с COVID-19

Медицински сестри от структурите на детското и училищното здравеопазване в Шумен подпомагат дейността на РЗИ в изготвянето на предписания за болни от COVID-19 и за карантиниранe на контактните лица. Всеки ден по две сестри са включени в графиците на инспекцията. Те ще работят по този начин за периода до 21 декември във връзка с въвеждането на допълнителните противоепидемични мерки на територията на общината и докато яслите, детските градини и училищата са затворени.

Две директорки на детски ясли и медицински сестри влизат в ковид отделенията на МБАЛ – Шумен и КОЦ – Шумен, а един фелдшер дава дежурства кабинета за неотложна помощ към областната болница.

Други пет медицински сестри обгрижват градинската и яслената група в ДГ „Изворче“, които бяха разкрити за децата на медицинския персонал на първа линия в борбата с коронавируса.

 Това съобщиха от социалната дирекция в общинската администрация. От там уточняват още, че част от медицинския персонал доскоро е бил в болнични за лечение от COVID-19 или под карантина заради контакти със заразени, но всички, които в момента са здрави и са в състояние да помогнат на колегите си, сe отзовават.

От общинската управа изказват благодарност към медиците за тяхната съпричастност и призовават гражданите също да бъдат отговорни, за да помогнат в борбата срещу разпространението на коронавируса.

Skip to content