Рисунки от цялата страна и от българското училище в Париж участват в конкурса на Община Шумен

Близо 500 деца и ученици се включиха в обявения от Община Шумен конкурс за детска рисунка, посветена на Коледа и Нова година. Жури с председател доц. Ростислава Тодорова от Шуменския университет и членове художниците Валентин Кулев, Петьо Дамянов, литературният критик Иван Карадочев и Елена Димчева от отдел „Култура, младежки дейности и спорт“ ще селектира 30 от най-добрите творби, които ще бъдат качени на Фейсбук страницата на общината до края на деня (днес, 3 декември). От тях журито ще отличи рисунките с първа, втора и трета награда в трите възрастови групи: първа група – 5-6 годишни деца; втора група – от І до ІV клас; трета група – от V до VІІІ клас. До 11 декември включително ще се проведе и онлайн гласуване за наградата на публиката, което ще бъде активно от утре, 4 декември, петък.

Общо 510 снимки на рисунки от Шумен, София, Варна, Пловдив, Бургас, Стара Загора, Велико Търново, Разград, Добрич, Ямбол и др. са получени на електронния адрес web@shumen.bg За участие в конкурса пристигнаха и творби на деца от  българското училище “Иван Вазов“ в Париж.

Победителите ще получат ваучери за книги и коледни торбички с лакомства. Те ще бъдат поканени на 18 декември в зала 203 на общината, където ще получат лично своите отличия от кмета Любомир Христов, а на участниците, които не са от Шумен, ще бъдат изпратени по куриер.

От отличените с първа награда в трите възрастови групи и с наградата на публиката ще бъдат изработени електронни поздравителни картички за Коледа и Нова година от името на кмета на община Шумен.

 

Skip to content