50-то издание на рали „Стари столици“

Юбилейното издание на най-старото рали в България „Стари столици“ ще се проведе на 19 и 20 септември (събота и неделя) в Шумен. Официалното откриване е в събота от 13.00 часа на платното пред хотел „Шумен“. В церемонията ще се включи ретро автомобил, който ще поведе колоната от състезателните автомобили на участниците. Ще има и кратка музикално-танцова програма.

След откриването ще бъде даден стартът на първия етап на състезанието. Надпреварата включва няколко скоростни отсечки, които ще преминат през територията на Шумен, Велики Преслав и Върбица. От съображения за сигурност и спазване на противоепидемичните мерки тази година няма да има градски етап в състезанието.

Заявки за участие се подават до 14 септември на имейл адрес staristolici@abv.bg. Списъкът на участниците ще бъде обявен на 16 септември на официалния сайт и във фейсбук страницата на ралито.

Организатори на тазгодишното издание на състезанието са АСК „Шумен аутоспорт“ и Автомобилна федерация на България със съдействието на общините Шумен, Велики Преслав и Върбица.

Skip to content