500 предпазни шлема закупи и предостави общината на медици и социални работници

Община Шумен закупи допълнително още 300 броя нови предпазни шлемове на работещите на предния фронт в здравни, социални и общински структури. С шлемове ще бъдат снабдени медиците от ДКЦ I – Шумен, от СБАЛК Мадара, Държавната психиатрична болница в село Царев брод и стоматолози. Екипите, ангажирани с денонощни грижи за потребителите в Дома за стари хора в Шумен, Дома за мъже с умствена изостаналост в Лозево, домашните санитари и разносвачите на храна по домовете от социалния патронаж също са осигурени с такива предпазни средства. След въвеждане на извънредните мерки нови 15 души са включени в Домашния социален патронаж и така хората, които се обслужват през патронажа и обществената трапезария, вече са над 500 души.

В началото на миналата седмица общината поръча изработването на общо 500 предпазни шлема. Припомням, че първите 150 бяха раздадени на медиците от МБАЛ – Шумен. Други 50 бяха доставени на Комплексния онкологичен център.

Предпазните шлемове са изработени от шуменска фирма, която работи в областта на рекламата. Кметът Любомир Христов благодари на медиците, социалните работници и общинските служители за доброто взаимодействие в условията на извънредното положение и прилагането на мерките срещу разпространението на заразата с коронавируса и на всички жители на общината, които спазват наложените ограничения.

Skip to content