Библиомат в Шумен

Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров” въвежда нова услуга за своите читатели, като им предлага възможността да заемат книги за дома и да ги връщат в удобен за тях момент, несъобразен с работното време на институцията. Услугата ще е възможна чрез монтираните на централния вход на библиотеката външни станции за заемане и връщане на литература, чието официално откриване ще е на 10 май, в 17:00 ч.

Станцията за връщане на литература е клетка, в която читателят пуска книгите, които трябва да върне на библиотеката, и в рамките на следващия работен ден те се отписват от читателския му картон.

Станцията за заемане на литература (библиомат) представлява програмируеми клетки, всяка с електронна ключалка с код. След направена заявка на имейла на библиотеката libshumen@abv.bg или на телефон 0879060070 читателят ще получи sms съобщение с номер на клетка и код за достъп, след което в рамките на 24 часа ще трябва да си вземе заявените книги и да освободи клетката. Библиоматът е с QR кодове за бърз достъп до имейла и телефона за заявка на литература.

Станциите за заемане и връщане на литература са под видеонаблюдение.

Skip to content