Пътуваща изложба „Последвай стъпките“

Общинският младежки съвет и Община Шумен организират пътуваща изложба от плакати  под надслов „Последвай стъпките“  по повод  Деня на Шумен – 11 май. Посетителите ще имат възможност да се разходят из всички краища на България с графичните изображения на 36 български народни хора́ от всички фолклорни области в страната. Всяко хоро, представено визуално чрез стъпките си, притежава автентична и уникална форма. Тактовият размер е изобразен във фона на плакатите чрез различен брой вертикални линии и цветове, характерни за костюмите в съответната фолклорна област.

Откриването на пътуващата изложба “Последвай стъпките” ще бъде на 10 май от 17:30 часа в НЧ „Тодор Петков“. По време на събитието изображенията  ще оживеят чрез стъпките на танцьорите от Ансамбъла за народни песни и танци „Мадара“ и Детския фолклорен ансамбъл „Звънче“ към читалището.

В периода от 10 до 20 май любителите на българските народни танци ще могат да се включат и в безплатни работилници по народни танци всеки понеделник и сряда от 17:00-19:00 ч.

Skip to content