Близо 112 000 лева набра само за два дни дарителската сметка на кампанията „Помогни сега“

След призива към бизнеса и гражданите да подпомогнат инициативата в дарителската кампания “Помогни сега” за справяне с коронавируса се включиха фирмите „Херти“ АД с 5 000 лева и „Славов кастинг-сервиз и технологии“ ЕООД с 3000 лева.

Припомняме, че кампанията стартира с дарение от Сдружение „Стопанска камара“ – Шумен в размер на 3000 лв. и 100 000 лева от братята Жечко и Красен Кюркчиеви, собственици на „Фикосота“ и „Теси“. Макар и с по-скромни суми в нея се включват и граждани, които нямат големи финансови възможности, но имат желание да помогнат в тази тежка ситуация. Седем души са дарили от 10 до 500 лева – колкото могат да си позволят да отделят, за да подкрепят една инициатива в името на общото добро.

Така общата сума към момента вече е близо 112 000 лева.

От общинската администрация припомнят още, че средствата в дарителската сметка на кампанията „Помогни сега“ ще се използват за ограничаване разпространението на коронавируса на територията на община Шумен и само с решение на Общинския кризисен щаб. Оттам информират още, че в село Дибич е подготвен и специален склад за съхранение на материали. Всеки, който желае да дари лични предпазни средства и препарати за дезинфекция, може да се обади на телефон 0888 453 290 за повече информация.

Община Шумен изказва благодарност към всички за проявената съпричастност и призовава гражданите към отговорност и спазване на всички ограничения, за да успеем заедно да намалим опасността от разпространението на коронавируса.

Номерът на банковата сметка е:

Уникредит Булбанк, Шумен                         

IBAN: BG24UNCR70001523957520, BIC: UNCRBGSF

Титуляр: Сдружение “Стопанска камара – Шумен”

                                                                                            

Skip to content