Спазвайте препоръките за безопасност, съветват от Община Шумен

Община Шумен е разпространила 300 броя плакати с препоръчителни мерки и указания за безопасност от заразяване с коронавирус. Те са поставени на видно място в детски и социални заведения, пенсионерски клубове, магазини, на вхдовете на големите търговски вериги и по селата на територията на общината. На афишите са описани и разяснени препоръките на Министерството на здравеопазването за предпазване от заразяване с COVID-19. За да защитим себе си и околните от заболяване се препоръчва ръцете да се мият често със сапун или редовно да се почистват с дезинфектант на алкохолна основа, да се избягват контакти с хора, които имат температура или кашлица. При кихане или кашляне да прикриваме носа и устата си със салфетка или със свивката на лакътя, ако имаме температура, кашлица и затруднено дишане своевременно трябва да се потърси лекар. Подробни указания за изпълнението на препоръките са описани в плакатите.

21 000 броя сапуни са предоставени на здравни, детски и учебни заведения. От средата на миналата седмица всяка сутрин алеите и павилионите на Кооперативния пазар в Шумен се дезинфекцират. Инкасаторите работят с необходимите предпазни маски и ръкавици. На входовете на пазара също са поставени информационни материали за превантивните мерки, които трябва да се вземат срещу заразата. Всички собственици и продавачи в магазините са инструктирани за хигиената, която трябва да спазват и за необходимата организация на работа, за да не допускат струпване на хора вътре в помещенията. Кооперативният пазар се стопанисва от предприятието „Общински жилища и имоти“.

От общинската администрация напомнят на жителите на общината, които се завръщат от чужбина, да информират Регионалната здравна инспекция и да спазват 14-дневна карантина в домовете си.

За желаещите да се включат в дарителската кампания „Помогни сега“ припомняме още веднъж сметката на фонда:

Уникредит Булбанк, Шумен

IBAN: BG24UNCR70001523957520, BIC: UNCRBGSF

Титуляр: Сдружение “Стопанска камара – Шумен”

 

 

Skip to content