Близо 200 деца се включиха в спортния празник на ученическата спортна школа „Хан Крум“

Спортен празник под надлсов „Заедно можем всичко!“, организиран от ЦПЛР-УСШ „Хан Крум“, се проведе днес в зала „Плиска“. В него взеха участие около 200 деца, разпределени в две възрастови групи (3-4 клас и 5-6 клас) от осем вида спорт – баскетбол, волейбол, футбол, хандбал, лека атлетика, гимнастика, карате и бокс.

Старт на игрите даде директорът на УСШ „Хан Крум“ Йонко Божилов. От името на кмета Любомир Христов приветствие към участниците поднесе Даниел Даулов, ст. експерт „Младежки дейности, спорт и туризъм“ в общинската администрация. В спортния празник нямаше победители и победени. Във всяка игра на първо място бяха приятелският дух и любовта към спорта. За всички деца бяха осигурени награди от Община Шумен.

Спортният празник беше част от инициативата „Месец на спорта“ в ЦПЛР-УСШ „Хан Крум“. След приключването на празника днес в зала „Плиска“ се проведоха и турнири по футбол, гимнастика, баскетбол и волейбол. През следващата седмица предстоят още няколко спортни прояви, организирани от ученическата спортна школа. На 23 юни, сряда, от 12.00 часа в залата по бокс е турнирът по бокс за купата на ЦПЛР-УСШ „Хан Крум“. На 24 юни, четвъртък, от 14.00 часа е волейболната надпревара в зала „Плиска“. На 27 юни, неделя, от 12.00 часа в зала „Младост“ ще се състои и турнир по карате.

Skip to content