Дежурни групи в Детска градина „Изворче“ от понеделник

Община Шумен отново е в помощ на лекари, медицински сестри и санитари, ангажирани с грижа за болните в COVID-отделенията на МБАЛ – Шумен и здравните заведения в общината. Организирани са дежурни групи в ДГ “Изворче”, включително и за деца на яслена възраст. Децата могат да посещават детското заведение от 22 до 31 март – за времето, в което със заповед на здравния министър са преустановени посещенията в детските градини и ясли в цялата страна.

Общинската администрация е изпратила необходимите указания за организацията на работа и за сформиране на съответните екипи до директора на детската градина.

Родителите, които желаят да се възползват от тази възможност, трябва да подадат заявление до директора на ДГ „Изворче“ Даниела Димитрова на имейл: zdg35@abv.bg  или да го подадат на място в понеделник (22 март) при постъпване на детето в групата. В него се изписват трите имена на родителя и месторабота, имената на детето и от коя детска градина или ясла идва. В заявлението, написано в свободен текст, се декларира също, че детето не е в контакт със страдащи от остри заразни заболявания или болни от COVID-19.

Детска градина „Изворче“ се намира на ул. „Кирил и Методий“ №57 в Шумен. Допълнителна информация може да се получи на телефон 0887643910 – Даниела Димитрова, директор на детската градина.

Skip to content