Кметското ръководство посрещна конното шествие за Тодоровден

В навечерието на Тодоровден заместник-кметовете Светлана Маркова и Найден Косев посрещнаха спортисти и коне от клубовете по конен спорт. По традиция конното шествие тръгна от базата на Хиподрума, премина през града и стигна до сградата на общината.

От името на спортистите от шуменските клубове Летисия Росенова от Клуба по конен спорт „Кабиюк“ връчи на зам.кмета Найден Косев една от купите, спечелени през 2020-та.

Найден Косев поздрави състезателите и треньорите за постигнатите успехи. Призовите места и доброто представяне през изминалата година в национални и международни състезания са поредното доказателство за високото ниво на шуменската школа. „Градът има традиции в конния спорт. Много са хората с принос за неговото развитие и популяризиране. Летисия обеща, че тази традиция ще продължи и успехите ще се множат. Тук е мястото да кажем, че грижата на общината и държавата също помагат за развитието на конния спорт. Аз искрено се надявам, че още през тази година ще започне реновирането на Хиподрума, за да можете да тренирате при по-добри условия. Бъдете здрави, преди всичко и на добър час!“, каза Косев.

Тази година заради усложнената епидемична обстановка, свързана с разпространението на COVID-19, няма да има конни състезания по случай Тодоровден.

Skip to content