Диплом и плакет за д-р Христо Христов – заслужил лекар на община Шумен

Дългогодишният шуменски хирург д-р Христо Христов официално бе удостоен със званието заслужил лекар на община Шумен за 2019 година на заседанието на Общинския съвет днес. Той получи диплом и статуетка с лика на Свети Иван Рилски от кмета Любомир Христов. Името му ще бъде вписано в Почетната книга на Община Шумен.

Д-р Христо Христов е лекар с дългогодишна практика, работил е през годините в Работническата болница в града и в МБАЛ – Шумен. Въпреки че е пенсионер, той продължава да помага на хората. Така кметът го поздрави и му пожела да съхрани своята жизненост и енергия още дълги години. Любомир Христов сподели, че откакто го познава, докторът е все същият, сякаш е открил лекарството, което да го съхрани. И като пенсионер продължава да дава пример на младите специалисти. Цялата му житейска и трудова биография е свързана както с неговата ясно заявена гражданска позиция, така и със стремежа за повишаване на авторитета на лекарската професия.

Д-р Христо Христов благодари за оказаната чест и припомни на общинските съветници, че здравеопазването има нужда от тяхната подкрепа, че шуменци и хората от здравеопазването разчитат на техните разумни решения.