Еко-фиеста за Световния ден на Земята

По случай Световния ден на Земята, 22 април, Центърът за подкрепа на личностното развитие – Обединен детски комплекс Шумен в партньорство с Научно-образователния център STEAM и Факултета по природни науки в Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“ организират еко-фиеста. Събитието ще започне по-късно  днес от 11,00 ч. в парка, който се намира източно от сградата на Община Шумен.

Програмата на събитието включва фотоизложба със снимки на природни обекти, атрактивни демонстрационни опити, свързани с атмосферата и структурата на Земята, растителния и животинския свят. Участници и зрителите ще могат да наблюдават впечатляващи експерименти с течен азот, опитите Вулкан, Дух в бутилка и Слонска паста. Ще бъдат представени компютърни симулации на природни явления, проследяване движението на астероиди и други интересни изненади.

При неблагоприятни метеорологични условия, събитието ще се отложи за друга дата, която ще бъде съобщена допълнително, уточняват организаторите.

Световният Ден на Земята се отбелязва всяка година на 22 април за привличане на вниманието върху опазването на планетата и съхраняването на живота. През 2019 г. темата на кампанията е „Защитете биологичните видове“.