Викторина по безопасност на движението

На 22 април от 13.30 часа в двора на СУ „Трайко Симеонов“ ще се проведе общинският етап на Националната викторина по безопасност на движението „Да запазим децата на пътя”.

В състезанието ще се включат ученици от пети, шести и седми клас от 12 училища – ІІ ОУ „Д-р Петър Берон“, ІІІ ОУ „Димитър Благоев“, VI ОУ „Еньо Марковски“, IX ОУ „Панайот Волов“, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“- с. Царев брод, ОУ „Васил Левски“ – с. Градище, ОУ „Христо Ботев“ – с. Друмево, СУ „Васил Левски“, СУ „Сава Доброплодни“, СУ „Йоан Екзарх Български“, СУ „Панайот Волов“ и СУ „Трайко Симеонов“. Децата ще бъдат разделени в няколко отбора по четирима души.

Викторината ще се състои от три кръга: решаване на тест-листовка, викторина и практическо задание, в което са включени сглобяване на пъзел с пътен знак и тест-ситуация за оказване на долекарска помощ. Отборът, който се класира на първо място, ще участва в областния кръг на състезанието, който ще се проведе на 23 април от 14.00 часа отново в двора на СУ „Трайко Симеонов“.

В журито, което ще оценява представянето на учениците, ще се включат полицейски служители от сектор „Пътна полиция” в Шумен, експерти от Областния отдел „Автомобилна администрация“, доброволци от Българския червен кръст, експерти от Регионалното управление на образованието и служители от общинската администрация.