Есенно залесяване в Шумен

Над 150 млади дръвчета бяха засадени в различни части на Шумен за по-малко от седмица. Нови фиданки вече има на ул. „Тича“, ул. „Антим I” и на близката детска площадка, по ул. „Съединение“, в централната част на града по бул. „Славянски“, ул.“ Добружда“, по локалното платно на бул. „Симеон Велики“ в началото на квартал „Тракия“, на ул. “Родопи”, ул. “Гео Милев”, ул. “Сакар” и др.

В района на „Арена Шумен“, по ул. „Васил Друмев“ и на други места в града са засадени допълнително лъжекипариси, храсти и други иглолистни видове. Сред по-екзотичните са магнолията пред НЧ „Напредък“, лировите дървета от пл. „Кристал“ до площад „България“.

Близо 10 000 стръка теменужки са засадени в цветните пространства по главната улица и пред Паметника на съветската армия. Още над 7000 коренчета теменужки, незабравки и парички, произведени от ОП „Паркове и обредна дейност“, са засадени в други райони на града – в парковото пространство около „Арена Шумен“, градинката до къщите „Елеонора 1“ и „Елеонора 2“, на площад „Оборище“, по бул. „Мадара“, пред Регионалната библиотека и др.

Топлото и влажно време през последните няколко дни позволи да се работи активно по есенното залесяване в града. Според синоптичната прогноза  обаче от утре започва рязко застудяване и падане на температурите, затова засаждането ще продължи при подходящо време.