Фестивалът „Шумла“ събира участници и гости от цялата страна

Второто издание на фолклорния фестивал „Шумла“ ще се проведе в дните от 3 до 5 септември на поляните край паметника „Създатели на българската държава“. В него могат да участват певчески групи, народни хорове, солисти, танцови състави, клубове за народни танци, фолклорни ансамбли и инструменталисти.

Програмата в трите фестивални дни отново ще предложи на шуменци и гостите на града много приятни емоции и преживявания сред природата на Шуменското плато. В нея  ще се включат изпълнители и участници от цялата страна. Предвидена е и съпътстваща изложба „Кулинарно пътуване във времето“, а публиката ще има възможност да опита вкуса на традиционни български ястия, на разнообразни храни и продукти. Представяне на старинни занаяти и носии от различни фолклорни области на страната, пресъздаване на местни народни обичаи, игри за деца и ателие за изработване на кукли от зеленчуци са само част от акцентите в програмата.

Заявки за участие във фестивалната програма и кулинарната изложба се изпращат по електронен път на имейл адрес: kultura@shumen.bg в срок до 25 август 2021 г. Образци на заявленията за участие са качени на сайта на Община Шумен в раздел „Култура, младежки дейности и спорт“, секция „Култура“, опция „Фолклорен фестивал „Шумла“. Там е публикуван и статутът на фестивала.

Допълнителна информация може да се получи на тел. 054/ 857 751 или на 0892 45 67 39 в общинската администрация. Програмата на фестивала е публикувана във фейсбук страницата на събитието „Фолклорен фестивал „Шумла“.

Организатори на фолклорния фестивал са Община Шумен и Териториалното дружество към Съюза на музикалните и танцовите дейци в Шумен.

Skip to content